×

Buienradar

Feestje

Arrangementen

Heeft u iets te vieren? Wij bieden diverse arrangementen en activiteiten aan voor jong en oud, inspirerend zakelijk en gezellig privé. Een bruiloft, jubileum, verjaardagsfeest, kinderfeestje, familie-uitje, receptie of vergadering zijn een greep uit een van de vele mogelijkheden. Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u alvast een kijkje nemen in onze banquetingmap of neem contact met ons op via heidecafe@kempenhaeghe.nl

Fiets

Happen & Trappen

Deze fietstocht over de mythen en legenden op de Strabrechtse Heide is een fietstocht van ongeveer 34,5 kilometer, verdeeld over 3 etappes. De route combineert een prachtige fietstocht, met een wonderschone wandeling en heerlijke gerechten.

Nadat u genoten heeft van koffie en gebak bij Heidecafé de Strabrechtse Heide en een prachtige wandeling, stapt u op de fiets naar De Hoise Hoeve waar een heerlijke lunch wacht. Daarna kunt u met veel plezier beginnen aan de tweede etappe, om te eindigen bij Hotel ‘t Anker & Gasterij Mierlo waar u een proeverij van streekproducten wordt aangeboden. De derde etappe leidt u terug naar het Heidecafé waar u onder het genot van een afsluitend drankje kunt napraten over al het moois dat dit unieke stukje Nederland heeft te bieden.

Maak van uw fietstocht een compleet dagje uit, klik hier voor meer informatie en om te reserveren!  www.happenentrappen.nl

Rondleiding

Strabrechtse Heide

Bij het Heidecafé wordt u opgehaald door een heidegids van Staatsbosbeheer. Hij zal uw gezelschap rondleiden over de “Plaetse”. U komt meer te weten over haar unieke kenmerken.

Tijdens deze rondleiding wordt uitgebreid ingegaan over het ontstaan van de Plaetse, een uitleg gegeven over de schaapskooi en werkschuren, de insecten-  en heidetuin worden bezocht en natuurlijk wordt u rondgeleid over de grootste aaneengesloten heide van Brabant; de Strabrechtse Heide.

Meer informatie kunt u terug vinden in onze banquetingmap

Kinder

Feestje

Wist je dat Heidecafé de Strabrechtse Heide de ideale locatie is voor het organiseren van een kinderfeest? Wat is mooier dan midden in de natuur je verjaardag te vieren!  Meer informatie kunt u terug vinden in onze banquetingmap.

Natuur

Fotografie

Bent u geïnteresseerd in fotograferen en lijkt het u leuk mee te doen aan een workshop natuurfotografie dat kan nu bij HeideCafé in samenwerking met Slimboek en Staatsbosbeheer.  In deze workshop leert u terwijl u aan het fotograferen bent  bewust te kijken naar bijzondere details van de natuur. Gedurende de dag kunt u genieten van de natuur, een hapje en drankje.

klik hier om te reserveren en voor meer informatie over de workshop natuurfotografie.

Picknicken

Strabrechtse Heide

Tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht op de Strabrechtse Heide genieten van een culinaire stop? Dat kan! U begint uw wandeling bij Natuurpoort de Plaetse.

Bij het Heidecafé staat voor u een kop koffie klaar met een heerlijk stukje streekgebak. Hierna gaat u lekker wandelen of fietsen op de Strabrechtse Heide en neemt u de picknicktas mee.Als u onderweg trek begint te krijgen, treft u een volledige lunch aan in uw picknicktas.

Meer informatie kunt u terug vinden in onze banquetingmap

 

Schilder

Workshop

Bent u geïnteresseerd in schilderen en lijkt het u leuk mee te doen aan een schilderworkshop in de natuur? Dat kan nu bij het Heidecafé in samenwerking met Atelier Mediterraneo. In deze workshop krijgt u professionele begeleiding en gaat u ook nog culinair genieten.

 

Wol

& Weverij

Tijdens dit arrangement ontdekt u tijdens een dagvullend programma de omgeving van de Strabrechtse Heide. De uitgebreide belevingstocht start bij kaffee Peijenburg te Geldrop met koffie of thee en een plateau met specialiteiten van echte Geldropse Peijnenburg Koek.

Hierna fiets of rijdt u richting de Strabrechtse Heide en gaat u opzoek naar de schaapskudde van Stichting het Kempisch Heideschaap en krijgt u een demonstratie schapen drijven. Na een heerlijke kop soep bij Heidecafé de Strabrechtse Heide, vervolgt het pad richting het Keelven te Someren. Hier wordt een heerlijk lunchgerecht gepresenteerd. Na een mooie route keert u terug naar Geldrop voor een rondleiding door het weverijmuseum en geeft in interessant overzicht van de ontwikkelingen van de weeftechnieken de laatste 100 jaar.

Kosten:
De kosten van dit arrangement bedragen €39,- p.p. incl. btw. Inclusief Koffie/thee met koek, bezoek aan de schaapskudde, soep met een consumptie*, lunchgerecht met een consumptie*, toegang tot het weverijmuseum en natuurlijk de routebeschrijving. *consumptie: koffie, thee, pilsener, huiswijn of frisdrank

Vervoer:
De start locatie voor dit arrangement is Kaffee Peijnenburg, Heuvel 1b, 5664HJ te Geldrop. Bij dit arrangement dient u te zorgen voor eigen vervoer. (routebeschrijvingen zijn aanwezig voor fiets en auto). Het is mogelijk om fietsen te huren op de start locatie. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Meer informatie en Reserveren:
Dit arrangement kan gereserveerd worden van dinsdag tot en met zondag . Start om 10.00u. en duurt tot ongeveer 16.00u. Het minimaal aantal deelnemers is 4 personen.

Uw reservering dient uiterlijk 3 dagen op voorhand per mail gereserveerd worden via info@kaffeepeijnenburg.nl

Voor meer informatie kunt u terecht bij de medewerkers van Kaffee Peijnenbug.
Bel 040-2867000 of stuur een e-mail naar info@kaffeepeijnenburg.nl

heidetocht

ondersteboven

Kom je ook naar de Strabrechtse Heide? Gebruik je ogen, oren, neus en handen en ontdek wat er leeft en groeit op de hei. Een tocht met verhalen over de  trollenkoning en de regenboog, het parfum van de heide en over echte bodemreuzen…

Ondersteboven op de Heide is een avontuurlijke ontdekkingstocht bij Staatsbosbeheer waarbij je al je zintuigen gebruikt. Leuk voor het hele gezin!

Voor meer informatie over de ondersteboven op de heidetocht klik hier!

 

Pad

Kabouter

Wist je dat op de Strabrechtse Heide kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje.

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Bij HeideCafé De Strabrechtse Heide ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders de route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Voor meer informatie over het kabouterpad klik hier!

Wol

Vilten

Dit najaar organiseren we diverse malen de workshop vachtvilten. Tijdens deze creatieve workshop wordt gevilt met vachten van het Kempisch heide schaap deze kudde die graast op de Strabrechtse Heide.

De workshop word gegeven door de Tini Kromhout de vrouw van de schaapsherder.
De kosten van de workshop bedragen €95,- per deelnemer.

Daarvoor krijg je alle materialen (ook de vacht) koffie/thee en een heerlijke lunch verzorgd door Heidecafé de Strabrechtse Heide. Voor de workshop geldt een minimale deelname van 4- en maximaal 6 personen.

Aanvang; 9.30 u.
Einde; 16.00 u.

Heb je zin om een heerlijk creatief bezig te zijn midden in de natuur? dan kun je, je aanmelden bij Ellie van de Loo via onderstaand e-mail adres.
ellie19592011@gmail.com

 

TOP