×

Buienradar

De Strabrechtse Heide

Heidecafé

Brabantse Natuurpoort

Plaetse

Natuurpoort Brabant

Het HeideCafé is gelegen aan de rand van de Strabrechtse Heide en op Erkende Brabantse Natuurpoort De Plaetse. Met zijn 1500 hectare is de Strabrechtse Heide één van de indrukwekkendste natuurgebieden van ons land. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet in dit gebied. Deze zijn gemarkeerd met gekleurde paaltjes en variëren in lengte. Honden zijn toegestaan, mits deze aangelijnd zijn. Op de Strabrechtse Heide vindt u ‘de Hoenderboom’ en ‘de Galgenberg’. Bij de Hoenderboom kwamen als vanouds vijf gemeenten bij elkaar. Op deze plek bevindt zich een kopie van de grenspaal die hier vroeger stond. De Galgenberg is een klein stukje open stuifzand. Er groeit onder andere spurrie, schapengras en bunt.

De Plaetse

De Plaetse is de naam van de reconstructie van een vroegere dries, een driehoekige gemeenschappelijke weide en plaats waar men mocht planten. Hier bevinden zich onder andere de schaapskooi, een heidetuin, een insectentuin en een bloementuin. Vanuit De Plaetse beginnen een aantal rondwandelingen, maar ook doorgaande wandelingen komen langs deze plaats.

Brabantse Natuurpoort

Een Brabantse Natuurpoort is hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Bij de Brabantse Natuurpoorten tref je een 4 meter hoge sleutel als herkenningspunt. Er staat een paneel met informatie over de routes, natuur- en cultuurhistorie in de omgeving.

Plaetse

Fiets- en wandelroutenetwerk.

Alle Brabantse Natuurpoorten zijn onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk. In april 2013 zijn de eerste Brabantse Natuurpoorten geopend. Het netwerk groeit naar zo’n 30 locaties eind 2015. Het project wordt in opdracht en met financiële steun van de provincie Noord-Brabant gerealiseerd. Kijk voor meer informatie op www.natuurpoorten.nl 

Bezoek ook eens onze partners in Erkende Brabantse Natuurpoorten:

TOP